måndag 25 mars 2013

Kreativitet och hållbarhet

Familjestödet rullar på och vår studerande Stephanie, Linnea och Sofia jobbar vidare med familjerna i Butimba, tillsammans med Onesmo Kajuna. Stephanie jobbar vidare med utvärdering av situationen i familjerna. Linnea och Sofia har inlett kvällsaktiviteter i Tambuka Reli Primary i kreativa ämnen. De har även startat en likadan klubb för funktionshindrade barn.

Vi har nu fått ihop medel för att kunna starta föräldrastödet för 7-8 familjer. Det blir en grupp på 15 personer för inledning med en en veckas träning i entrepenörsskap och hushållsekonomi.
Men fortfarande behövs medel till mer än 30 familjer! Insamlingen fortsätter, vi behöver komma upp till 4000 €.  Stöd oss!
Kontonummer är FI9449700010098190 BIC: HELSFIHH

En ny idé som vi har är att arrangera småningom kurser i urban permakultur, hur odla ekologiskt och på liten yta i urban miljö.

Fadderprogram: Vi behöver en fadderfamilj för en mormor/farmor som tar hand om sina 8 barnbarn . Tre av dem går inte i skola. Intresserad av att vara fadderfamilj och stöda familjen månatligen? Kontakta oss på www.mwembeafrica.fi eller på info@mwembeafrica.fi för mera info!

På gång är också HIV-tester, för både barn och föräldrar. Dessa tester är gratis för alla i Tanzania.
Vi stöder nu 40 barn till skola. Detta är den grupp som inledde skolgång i februari i år.

Stort TACK till våra sponsorer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar